Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRACÍ ŘÁD 18.SPORTOVNÍCH HER 2020

18. 8. 2020

HRACÍ ŘÁD 18.SPORTOVNÍCH HER 2020

 

Soutěžní disciplíny: střelba,volejbal,nohejbal,stolní tenis

 

Na SH se přihlásilo 7 družstev( v závorce jméno vedoucího družstva) – Krajský úřad Pardubice (Smejkal), Povedená partička celníků(Husárová), Torzo celní legie Jičín(Schauer),  Dolnośląski Urząd Celno-Skarbowy Wroclaw (Bober) , Finanční úřad Pardubice(Kopřiva),Vězeňská služba Mírov(Čada) a Východočeský klub celních veteránů Prostřední Lipka(Pinkas). S přihlédnutím k počtu přihlášených družstev rozhodli pořadatelé, že družstva budou, s výjimkou střelby, rozdělena do dvou skupin :

A „ - FÚ Pardubice, VKCV,Krajánci Pardubice

B „ - TCL Jičín, Povedená partička, DUC-S Wroclaw, VS Mírov

 

Vítězové skupin se utkají o první místo v konečném pořadí. Družstva, která obsadila ve skupině druhé místo se utkají o 3. a 4. místo.

Družstva, která se ve skupině umístila na třetím a čtvrtém místě postupují do skupiny , ve které se utkají o umístění na 5. – 7. místě . Hraje se systémem každý s každým, přičemž výsledek vzájemného zápasu ze skupiny se započítává.

 

Sobota 5.9. – 8.45 hodin

 

Volejbal(6) - začíná skupina B

Všechna utkání se hrají na dva odehrané sety. Set končí dosažením 15 –ti vyhraných míčů, bez ohledu na rozdíl míčů. Při výsledku 2 : 0 získává vítěz 3 body. Při výsledku 1 : 1 se zohledňuje počet vyhraných míčů, družstvo s vyšším počtem vyhraných míčů získává 2 body, družstvo s nižším počtem vyhraných míčů získává 1 bod, při stejném počtu vyhraných míčů získávají obě družstva 1 bod. O umístění ve skupině rozhodují nejprve body , při rovnosti bodů sety a to nejprve rozdíl setů, při stejném rozdílu vyšší počet vyhraných setů, při rovnosti setů, rozhodují obdobným způsobem jako u setů míče. Pokud by došlo ke shodě ve všech uvedených kriteriích mezi 2 družstvy rozhoduje vzájemné utkání.

 

Stolní tenis - začíná skupina A

Hrají se dvě utkání, ke kterým nesmí nastoupit stejní hráči, jednotlivé zápasy se hrají na dva vyhrané sety, set končí dosažením 10-ti vyhraných míčků. Při výsledku 2 : 0 na zápasy získává vítězné družstvo do tabulky 3 body, při stavu zápasů 1 : 1 rozhoduje vyšší počet vyhraných míčků, družstvo s vyšším počtem vyhraných míčků získává 2 body, soupeř 1 bod, při shodném počtu vyhraných míčků získávají obě družstva 1 bod. O umístění rozhodují nejprve body, poté sety a míče, podle stejných kritérií jako u míčových her. Hráčům doporučujeme, aby si přivezli vlastní pálky, jinak se musí spokojit s pálkami, které mají k dispozici pořadatelé. Vzhledem k prostorovým podmínkám si hráči počítají a evidují skóre setů a zápasů sami, výsledek stvrdí oba hráči podpisem na záznamu o utkání.

 

Neděle 6.9. – 8.45 hodin

 

Střelba ze vzduchovky(4) – začínají družstva zařazená ve skupině B

Střílejí čtyřčlenná družstva. Pro zachování srovnatelných podmínek střílejí všichni účastníci ze zbraní připravených pořadateli, není povoleno použití jiných zbraní. Terče budou klasické, střílí se 5 ran z polohy stojícího střelce v omezeném čase 2 minuty. Vzdálenost palebné čáry bude stanovena s ohledem na klimatické podmínky před zahájením střelby. Před vlastní soutěžní střelbou má každý člen družstva 5 nástřelných ran v omezeném čase 2 minuty. Při rovnosti nastřílených bodů přichází na řadu rozstřel.

 

Nohejbal (3) - začíná skupina A

Všechna utkání se hrají na dva odehrané sety, které se hrají do 10 – ti vyhraných míčů. O získaných bodech a konečném umístění se rozhoduje podle stejných kriterií jako v odbíjené.

 

V závorkách u jednotlivých disciplín je uveden povinný počet hráčů či závodníků, kteří musí být v průběhu celého zápasu či soutěže na hřišti či na střelnici. Výjimku může v odůvodněných případech povolit organizátor soutěže.

 

Pořadí v každé disciplíně bude bodováno od 7 do 1 bodu, družstvo s největším bodovým ziskem v součtu všech disciplín se stává celkovým vítězem 18. ročníku sportovních her. Každé zúčastněné družstvo může nominovat do soutěží maximálně 10 hráčů, výjimku schvaluje pořadatel. Všichni hráči musí být současní nebo bývalí zaměstnanci CS,FS,VS či KÚ. Výjimku může povolit pouze organizační výbor. Není povolen start hráčů za více zúčastněných družstev, výjimku povoluje organizační výbor. Pořadatelé si vyhrazují, s ohledem na počet přihlášených družstev a případný nepříznivý vývoj počasí, možnost změny hracího systému a programu her.

 

Za OVSH Tomáš Pinkas, Ladislav Brůha