Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze VKCV

18. 5. 2022

Výroční členská schůze VKCV

   V pátek 13. 5. 2022 se v bývalém areálu celní správy v Prostřední Lipce č.p.16 , uskutečnila výroční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů. Dopoledne jsme zahájili přípravu zázemí a občerstvení. Vzhledem k termínu a teplému počasí, tentokrát neproběhly tradiční dožínky, spojené s výrobou širokého sortimentu zabijačkových produktů. Pro účastníky připravili Polda Kelnar a Olda Švéda výborný domácí sulc a vepřové výpečky. Odpoledne pak spolu se Zdeňkem Fišerem uvařili v Brutaru maso na ovarový talíř. Po sedmnácté hodině začali postupně přijíždět  účastníci schůze a před zahájením si pochutnali na ovarových specialitách s řízným křenem.

   Vlastní schůze byla zahájena krátce po půl sedmé a zúčastnilo se jí 29 členů a příznivců VKCV. Pozvání přijal také starosta města Králíky ing. Václav Kubín, který ve svém diskusním příspěvku ocenil velmi dobrou vzájemnou spolupráci a informoval o aktuálním stavu příprav na akci Cihelna 2022. Vzhledem k neúčasti armády, se definitivně rozhodne o konání a rozsahu akce ještě během měsíce května.

  Předseda VKCV přednesl zprávu o činnosti v roce 2021, místopředseda návrh na aktualizaci plánu činnosti na letošní rok a zprávu o hospodaření v roce 2021. Následovala zpráva o členské základně, kterou ke dni konání schůze tvořilo 36 členů a 17 příznivců klubu. Poté schůze schválila přijetí nového člena Václava Kotyzy  a příznivce Petra Daniela. Vzhledem k tomu, že se dlouhodobě nedaří získat pro členy VKCV členské průkazy, vydávané Spolkem celníků, schválila rada VKCV zhotovení vlastních klubových průkazů a klubových odznaků pro členy a příznivce klubu. Tyto byly účastníkům schůze předány.

   Po ukončení schůze následovalo posezení s hudebním doprovodem kytaristů Karla Adámka a Radovana Mužíka. K jídlu se podávaly vepřové výpečky, které vytvořily dobrý základ k občerstvení polotmavou HOLBOU 11° a stejně kvalitním Šeráčkem 11°. Vzhledem k tomu, že v sobotu čekal účastníky celodenní výlet, bylo posezení ukončeno krátce před půlnocí.

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV

sam_2191.jpgsam_2192.jpgsam_2195.jpgsam_2196.jpg