Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze v lednu 2016 - zpráva

19. 1. 2016

                             Výroční členská schůze

     V sobotu dne 16. ledna  2016 se na Horní Lipce uskutečnila již pátá výroční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů (VKCV). Po dopoledním jednání rady se postupně začínali sjíždět členové a příznivci klubu a také pozvaní hosté, pro které připravily kuchařky poctivý hovězí vývar a tradiční gulášek.

     Po dobrém obědě zahájil předseda Míla Brandejs schůzi, na které přivítal náměstka GŘ pro pátrání plk. Mgr Františka Haláse, ředitele CÚ pro Pardubický kraj plk. Mgr Jiřího Pražáka, ředitele Muzea K – S14 Ing. Richarda M. Sichu, předsedu Klubu vojáků v záloze SG PR kpt. rezervy Mgr. Jana Łąka,  Mgr. Simonu Hornochovou a další účastníky schůze. Poté přednesl zprávu o činnosti klubu v roce 2015 a stručně informoval o jednotlivých akcích.

     Následovala zpráva o hospodaření, se kterým seznámil účastníky tajemník rady Jirka Panuš. Zásluhou celé řady členů, příznivců a podporovatelů můžeme naše hospodaření, včetně vedení účetnictví, označit za pozitivní a zodpovědné. Kolega Panuš také informoval o stavu členské základny, kterou po úmrtí kolegy Františka Lesáka tvoří 34 členů a 8 oficiálních příznivců klubu. VČS následně schválila přijetí Mgr. Simony Hornochové mezi příznivce VKCV, čímž se jejich počet zvýšil na devět.

     Místopředseda klubu Láďa Brůha představil návrh plánu klubové činnosti na rok 2016, ve kterém zůstávají zachovány všechny tradiční akce, jejichž jsme pořadateli nebo se na jejich pořádání podílíme. Informoval také o realizaci některých aktivit zajišťovaných VKCV v objektu Horní Lipka v roce 2015 a o stavu příprav na rekonstrukci hlavní budovy v následujícím roce 2016.

     V diskuzi pak vystoupili s informacemi někteří hosté a další účastníci schůze. Byla mj. diskutována problematika pořízení oficiálního praporu CS, označení stejnokrojů nošených při slavnostních příležitostech  veterány CS, včetně možné spolupráce s VKCV v těchto  oblastech.

     V návaznosti na předcházející informace předal předseda VKCV všechny pamětní medaile Východočeských celních veteránů řediteli Muzea K-S14 jako  artefakty pro doplnění  muzejních sbírek z oboru cla, celnictví a FS – viz samostatná aktualita. Zástupce veteránů Policie ČR kpt. v záloze Václav Vlček vyznamenal předsedu Rady VKCV Bohumila Brandejse Pamětním odznakem na stuze k 70. výročí ukončení 2. světové války, kterou mu udělili Veterání Policie ČR Pardubického kraje – viz samostatná aktualita.

     Následovalo schválení usnesení, ve kterém je mj. zahrnut také příspěvek na pořízení praporu CS – zápis ze schůze, plán práce na rok 2016 apod. budou zavěšeny na stránky www.vkcv.estranky.cz  po jejich zpracováni.

     A pak již při čerstvých klobáskách z udírny a různých nápojích, začala neformální diskuze. Krátce po 16 – té hodině začali postupně účastníci odjíždět, ti nejbližší do Králík, ti nejvzdálenější do Trutnova. Všichni však určitě s příjemnými pocity.  

     Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a těšíme se na další setkání. Poděkování patří také těm, kteří výroční schůzi připravili a vytvořili pro její zdárný průběh potřebné zázemí.

                                         Rada VKCV

 

Náhledy fotografií ze složky VČS VKCV na HL dne 16.01.2016