Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze 2019

3. 3. 2019

Výroční členská schůze 2019

 

Výroční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů se konala v sobotu 23. 2. 2019. Tradičně jsme využili zázemí bývalého objektu CS v Prostřední Lipce č.p. 16, který je většině zaměstnanců celní správy znám jako Horní Lipka. Na této adrese má VKCV svoje sídlo po dohodě s novým vlastníkem objektu, kterým je Krajský úřad Pardubického kraje. V pořadí již osmé výroční členské schůzi předcházela páteční pracovní schůzka členů rady a jednání se členy revizní komise.Poté jsme přivítali první členy a příznivce klubu, kteří využili možnosti ubytování na Prostřední Lipce.

.

Během sobotního dopoledne postupně přijížděli další účastníci schůze, kteří si ještě před jejím zahájením pochutnali na zabijačkových pochoutkách, připravených během pátečního dne..

 

Předseda VKCV Míla Brandejs zahájil výroční členskou schůzi krátce po půl jedenácté. Přivítal členy a příznivce VKCV a ing. Zdeňka Koska, který jako host zastupoval KCV Jíloviště. V průběhu dne pak navštívil naše jednání předseda KC Orlicko Mgr. Martin Šesták a Mgr. Petra Doubravová, ředitelka SOU Králíky, které je provozovatelem areálu.

 

Poté byl zahájen standardní program¨, na jehož úvod předseda Míla Brandejs přednesl zprávu o činnosti klubu v roce 2018 a informoval o jednotlivých akcích. Zprávu o činnosti doplnil dalšími informacemi místopředseda Ladislav Brůha.

 

Zprávu o hospodaření podala účastníkům porady hospodářka klubu Maruška Šoková. Stejně jako v předchozích letech, je možno konstatovat, že naše finance jsou zdravé, hospodaříme zodpovědně a bez dluhů. Mimořádnou zásluhu na tom má většina našich členů, příznivců a podporovatelů, kteří nám pomáhají při realizaci akcí, při kterých si vyděláváme na zajištění našich hlavních činností, které jsme si dali do zásad při založení klubu. a jsou zakotveny v úvodních ustanoveních Klubového řádu VKCV. Významnou část získaných finančních prostředků jsme věnovali, ostatně jako každý rok, na organizaci akcí, připomínajících historii naší profese a Československé republiky. Je třeba na tomto místě poděkovat Krajskému úřadu pro Pardubický kraj za podporu těchto akcí formou dotací, které alespoň částečně pokryjí finanční náklady.

 

Tajemník klubu Jirka Panuš informoval o přihláškách nových zájemců o členství ve VKCV, které podali Helena Nožková , Martin Michalčák, Jiří Mareš a Radovan Mužík. O statut příznivce klubu požádali Jitka a Pavel Šnýdrovi, Jiří a Eva Dolečkovi. V následném hlasování bylo přijetí všech schváleno. VKCV k datu 23.2.20198 sdružuje 38 členů a 12 oficiálních příznivců klubu.

 

Letošní VČS byla také schůzí volební a na další dvouleté období byla zvolena rada klubu ve složení Bohumil Brandejs – předseda, Ladislav Brůha – místopředseda, Karel Štěpán – tajemník, Marie Šoková – hospodářka, Jiří Novoselský – člen rady. Členství v radě ukončil na vlastní žádost dosavadní tajemník Jirka Panuš, jeden z iniciátorů založení VKCV. Patří mu velké poděkování za 8 roků práce ve prospěch klubu.

 

Místopředseda klubu Láďa Brůha představil návrh plánu klubové činnosti na rok 2019, ve kterém zůstávají zachovány všechny tradiční akce, jejichž jsme pořadateli nebo se na jejich pořádání podílíme, včetně 3.ročníku Pochodu Finanční stráže. Výroční členská schůze také projednala a schválila novelu Klubového řádu VKCV.

 

V   diskuzi zazněly informace o stavu příprav na jednotlivé akce, předpoklady pro jejich personální zajištění a financování a řada dalších příspěvků ze strany, členů příznivců a hostů. Následovalo schválení usnesení a závěrečné slovo předsedy klubu. Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a těšíme se na další setkání při akcích VKCV. Poděkování patří také těm, kteří VČS připravili a vytvořili nám výborné zázemí.

 

 

Za radu VKCV Ladislav Brůha, místopředseda