Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení Cihelny 2019

10. 10. 2019

Vyhodnocení Cihelny 2019

 

Ve čtvrtek 3.10. se konalo v bývalém objektu celní správy v Prostřední Lipce vyhodnocení 22. ročníku vojensko – historické vzpomínkové akce „Cihelna “. Pozvání přijali představitelé většiny složek, které se na organizaci této akce podílely, aby provedli vyhodnocení vlastního průběhu akce. Hostitelem byl již počtrnácté Východočeský klub celních veteránů.

 

Krátce před čtvrtou odpolední jsme přivítali první účastníky, kteří si pochutnali na obloženém chlebu se škvarkovou pomazánkou a po drobném občerstvení, přišlo na řadu vlastní jednání. Vyhodnocení zahájili starosta města Králíky ing. Václav Kubín a zástupce ředitele Agentury logistiky ve Staré Boleslavi, plk. ing. Zdeněk Kolomý. Následovaly příspěvky zástupců jednotlivých složek, kteří zhodnotili přípravu akce a její vlastní průběh. Celní správu ČR zastupoval na vyhodnocení kolega Václav Kánský z CÚ pro Pardubický kraj.

 

Poté následovalo tradiční posezení, při kterém se diskutovalo také o příštím ročníku Cihelny. K dobré atmosféře nepochybně přispěla i výborná večeře, ke které se tentokrát podával chalupářský guláš. Milovníci piva si pochutnali na 11° Šeráku či polotmavé Holbě z Hanušovického pivovaru. K dobré náladě přispěl i harmonikář Aleš Gurecký, který spolu s několika dalšími kolegy přijel na 13. Setkání celníků, které začínalo následující den.

 

Pokud se týká ročníku příštího, tak v diskuzi zástupci jednotlivých složek projevili zájem podílet se opět na organizaci. Lze také předpokládat, že akce bude zahrnuta do plánu klubové činnosti VKCV a schválena na výroční členské schůzi. Zástupci armády i města Králíky deklarovali svůj zájem o další spolupráci s naším klubem

 

. Na závěr je třeba poděkovat těm, kteří pomáhali zajistit letošní vyhodnocení Cihelny. Kromě členů VKCV Marie Šokové, Míly Brandejse a Ládi Brůhy, to byl již tradičně Olda Švéda a premiérově pak Polda Kelnar. Věříme, že spolu mnoha dalšími, se všichni budou podílet i na účasti VKCV na 23. ročníku Cihelny, který se uskuteční v termínu 20. 8. – 21. 8. 2020.

 

 

 

Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda