Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veteráni nezapomínají

24. 1. 2015

Veteráni nezapomínají

   V pátek dne 23. ledna 2015 se delegace Východočeského klubu celních veteránů vypravila do Horního Jelení, aby si připomenula osobnost JUDr. Emila Martince, který se v tomto městě narodil dne 21. ledna 1869 a svoji celoživotní prací se nesmazatelně zapsal do historie československého celnictví.

   V budově městského úřadu se k nim připojili ředitelé celních úřadů pro Pardubický a Královéhradecký kraj. Při krátké diskuzi s představiteli města, bylo mj. domluveno, že letošní, v pořadí již páté oslavy státního svátku Dne vzniku samostatné ČSR se uskuteční 24. října od 10.00 hodin na Komenského náměstí před budovou Městského úřadu. Delegace se také seznámila s novým místostarostou města p. ing. Pavlem Malým.

   Poté byla společně uctěna památka zdejšího slavného rodáka, JUDr. Emila Martince  položením květů u jeho pamětní desky na budově Městského úřadu. Při obědě pak bylo vzpomenuto roku 2011, kdy Východočeský klub celních veteránů zajistil pořízení pamětní desky, její slavnostní odhalení a prvního vzpomínkového setkání.                              

Rada Východočeského klubu celních veteránů