Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sraz celnických motorkářů 2022

2. 10. 2022

 

 

Po vynucené Covidové přestávce, se ve dnech 23.9. – 25.9. znovu sešli na Prostřední Lipce milovníci silných strojů z řad bývalých i současných celníků. Stejně jako v předchozích letech, bylo toto setkání začleněno do programu vzpomínkových akcí na příslušníky Finanční stráže.

 

Během pátečního odpoledne a podvečera postupně přijížděli účastníci srazu, jako první Kryštof Soušek, který byl hlavním organizátorem a nahradil Dalibora Skřivana, který stejně jako dalších pět, původně přihlášených, onemocněl. Na večeři, ke které se podával výborný hovězí gulášek, si tak pochutnávalo 26 motorkářů, mezi kterými byli i účastníci ze SRN a Polska. Večerní posezení se protáhlo přiměřeně přes půlnoc, aby byl dodržen čas sobotního výjezdu.

 

Na sobotní snídani připravil šéfkuchař Polda Kelnar míchaná vajíčka se špekem a účastníci se poté začali připravovat na celodenní vyjížďku, kterou odstartoval hlavní organizátor přesně v 9.30. Cílem bylo Jesenicko a Javornicko a návrat podle česko – polské hranice zpět do místa startu. V podvečer se celý konvoj vrátil a všichni se těšili na avizovanou večeři v podobě vepřových výpečků s bramborovým knedlíkem a zelím.

Jejich očekávání Polda Kelnar beze zbytku naplnil a odměnou mu byla mimořádná spokojenost strávníků. Při následném posezení ocenili milovníci pěnivého moku, stejně jako v pátek, kvalitu světlého a tmavého piva z HOLBY Hanušovice.

 

Po nedělní snídani se účastníci postupně začali rozjíždět do svých domovů. Všichni ocenili ochotu a vstřícnost východočeských veteránů, se kterou se jim po celou dobu věnovali. Projevili také zájem o setkání na Prostřední Lipce v příštím roce.

 

Po odjezdu motorkářů jsme zahájili úklidové práce a připravovali se na příjezd účastníků vzpomínkových slavností v Helvíkovicích,Vrchní Orlici a Mladkově, pro které jsme zajišťovali obědy. Po vydání obědů jsme dokončili úklidové práce a v pozdním odpoledni jsme odjeli domů.

 

Letošní sraz zajišťovali členové VKCV Polda Kelnar,Jirka Novoselský,Míla Brandejs, Helena Nožková a Láďa Brůha. Všem patří velké poděkování.

 

Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda