Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání celních veteránů - Jíloviště

19. 8. 2022
Setkání celních veteránů
Východočeský klub celních veteránů připravil ve dnech 8. 8. 10. 8. 2022 setkání pro kolegy z Klubu celních veteránů Jíloviště. K setkání jsme využili zázemí bývalého objektu celní správy v Prostřední Lipce. Od pondělního dopoledne postupně přijížděli účastníci setkání, jako první to byly Eva Přikrylová z Olomouce a Helena Zlatnická ze Šumperka. Někteří přijeli autobusem či vlakem a využili nabídky Míly Brandejse, který je dopravil do místa konání svým autem. Po ubytování ochutnali výbornou domácí zelňačku od Marušky Šokové a ocenili kvalitu světlého Šeráčku a polotmavé Holby z pivovaru Hanušovice. Při večeři, ke které se podával hovězí gulášek byli přítomni všichni přihlášení. Po večeři následovalo posezení,které se protáhlo hluboko přes půlnoc a všichni ocenili vytrvalost Jirky Novoselského, který po celou dobu zajišťoval potřebný servis. Hudební doprovod zajišťoval na kytaru Míla Brandejs
Úterní dopoledne bylo vyhrazeno pro členskou schůzi KCV Jíloviště, na které se účastníci, bohužel, dohodli na ukončení činnosti klubu a jeho zrušení. Nepřísluší nám toto rozhodnutí a jeho důvody hodnotit, ale nepochybně nás to mrzí. Úterní odpoledne bylo vyhrazeno pro návštěvu Památníku celnictví v Králíkách, při kterém zajišťoval odborný výklad kolega Jirka Panuš. Součástí večerního posezení bylo i tradiční opékaní špekáčků u táboráku. O občerstvení se tentokrát postarali Polda Kelnar a Láďa Brůha.
Po středeční snídani se kolegové postupně rozjížděli do svých, méně či více vzdálených domovů. Při loučení všichni ocenili výbornou kuchyni, občerstvení a kvalitní servis. Za to patří poděkování Poldovi Kelnarovi, Jirkovi Novoselskému, Mílovi Brandejsovi, Láďovi Brůhovi a naší kuchařce paní Molkové, která kromě chutných jídel, připravila také výbornou domácí roládu. Svoji premiéru na našich klubových akcích měla nová příznivkyně VKCV Jarča Synková, která potvrdila, že bude pro klub velikým přínosem.
Na závěr bychom chtěli všem kolegům z KCV nabídnout možnost zúčastňovat se našich akcí, na které jim budeme zasílat pozvánky. Pokud budou mít zájem se setkat v původním klubovém složení, jsme připraveni vytvořit k tomu odpovídající podmínky.
Případné zájemce o členství ve VKCV mezi námi rádi uvítáme.
Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda