Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce na Horní Lipce začala

29. 6. 2017

 

Rekonstrukce na Horní Lipce začala

 

    V pondělí dne 12. června 2017 převzala firma REKOS Žamberk staveniště a o týden později byla zahájena vlastní rekonstrukce. První práce mají přípravný charakter a jde především o vybourání zárubní, příček, odstranění omítek, obkladů, demontáž radiátorů apod. Po nich přijdou na řadu stavební úpravy, které zásadním způsobem změní vnitřní uspořádání hlavní budovy.

 

  Po ukončení rekonstrukce v prosinci 2017 by v suterénu mělo, kromě již zrekonstruované kotelny, vzniknout zázemí pro personál v prostorách bývalé posilovny, namísto cely předběžného zadržení vznikne sklad a v malé tělocvičně společenská místnost. V přízemí pak bude šest převážně 2 – 3 lůžkových apartmánů s vlastním sociálním zázemím, samostatnými vstupy a společnou kuchyňkou. V prvním patře bude ubytování ložnicového typu, celkem šest ložnic s celkovou kapacitou 25 lůžek. Každá ložnice bude mít samostatný vstup z chodby a vždy 2 ložnice budou tvořit oddělený blok s vlastním sociálním zázemím. Na patře bude i společná kuchyňka. Rekonstrukce se v této fázi nedotkne podkroví, které bude zachováno ve stávající podobě a bude sloužit jako nebytové prostory. Součástí stavebních úprav je výměna oken, oprava rozvodů vody, elektřiny, ústředního topení a také zateplení budovy včetně nové fasády.

 

   Změny se dotknou také venkovních prostor. Stávající buňka naproti hospodářské budově bude přemístěna do prostor bývalého kynologického cvičiště a měla by sloužit pro potřeby VKCV a výukové účely. Vedle buňky bude uzavřený přístřešek pro kola a lyže a také přístřešek pro techniku. Prostor před nimi bude vybagrován a vznikne na něm parkoviště. Hospodářská budova s jídelnou a kuchyní bude zachována ve stávající podobě, pouze školící místnost bude modernizována a vybavena pro výukové účely. Součástí úprav je také nová čistička odpadních vod.

 

   Věříme, že se stavbařům podaří přinejmenším udržet nasazené tempo, aby všichni, kteří pro svoji činnost měli zázemí na Horní Lipce, mohli zrekonstruovaný objekt co nejdříve opět využívat.

                                                      Za radu VKCV:  Ladislav Brůha, místopředseda

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rekonstrukce na Horní Lipce začala