Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ředitel celního úřadu pro Královéhradecký kraj plk. Mgr. František Halás ukončil služební poměr u CS ČR

9. 8. 2016

  Ke dni 31. července 2016 ukončil ředitel celního úřadu pro Královéhradecký kraj plk. Mgr. František Halás služební poměr u Celní správy ČR.

     Služební poměr byl ukončen na základě žádosti ředitele celního úřadu. Generální ředitel GŘC plk. Mgr. Milan Poulíček akceptoval rodinné a zdravotní důvody, o kterých byl během osobního jednání podrobně informován.

      Ve středu 27. července 2016 proběhlo v budově celního úřadu pro Královéhradecký kraj oficiální rozloučení ředitele CÚ Františka Haláse s vedením celního úřadu – viz foto.

fh---konec-sl.-pomeru.jpg

 
    Od nástupu kolegy Františka Haláse k celní správě do data uvedeného v úvodu tohoto příspěvku uplynulo
23 roků, během kterých jmenovaný prošel celou řadu pracovišť a zastával různé funkce. V roce 1993 byl přijat do řad CS a nastoupil k výkonu služby na tehdejší celní stanici Mladkov, odkud později přešel na celní pobočku Lichkov – Miedzylesie. V dalších letech pak působil v kontrolních složkách OCÚ Králíky a CŘ Hradec Králové, odkud se vrátil na CÚ Ústí nad Orlicí. Na celním úřadě ÚO postupně pracoval ve funkcích ředitele 3. odboru a zástupce ředitele CÚ, ředitele 2. odboru a statutárního zástupce ředitele CÚ a od roku 2012 ve funkci ředitele CÚ.

      Po organizačních změnách, souvisejících s procesem údajné modernizace CS, byl na základě řádného výběrového řízení, ve kterém prokázal svoje nezpochybnitelné znalosti a organizační schopnosti, jmenován do funkce statutárního náměstka ředitele CÚ pro Královéhradecký kraj a následně i do funkce ředitele tohoto úřadu. Těsně před závěrem své celnické kariéry krátce vykonával funkci náměstka generálního ředitele GŘC pro oblast pátrání. Ve všech vykonávaných funkcích se snažil důsledně plnit pracovní či služební povinnosti a totéž vyžadoval od svých podřízených. Měl jasnou představu, jak by měla CS jako ozbrojený sbor plnit svoje úkoly při výkonu svěřených kompetencí a svoje vize se snažil prosazovat do praxe. Nikdy se nesnažil v klidu přežívat v dobře placené funkci, čímž se výrazně odlišoval od mnoha jiných. A tak můžeme pouze spekulovat, která etapa jeho profesní kariéry přispěla k tomu, že na vše rezignoval a rozhodl se z celní správy odejít.

    Kolega Halás od vzniku Východočeského klubu celních veteránů podporoval naši činnost a spolupracoval s námi při organizaci řady vzpomínkových akcí zaměřených na historii cla, celnictví a Finanční stráže RČS. Za dosavadní dlouholetou spolupráci bychom mu touto cestou chtěli poděkovat a věříme, že budeme i nadále v této spolupráci pokračovat. Do další životní etapy mu za všechny naše členy přejeme především hodně zdraví a osobní pohody.

                                                                               Rada VKCV
.

fh-stavi-hl.jpg