Jdi na obsah Jdi na menu
 


plk. Mgr. Franišek Halás ředitelem CÚ úřadu pro Královéhradecký kraj

9. 4. 2015

                               Zasloužený kariérní postup

     Dne 1. dubna 2015 byl jmenován do funkce ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj, plk. Mgr. František Halás.

     Na rozdíl od některých jiných služebních funkcionářů, kteří si funkční místa vyjednali, tak si kolega  František Halás svůj profesní postup poctivě odpracoval. Jeho nástup k celní správě se datuje do roku 1993 a od té doby prošel celou řadou pracovišť a funkcí. Postupně nabyté zkušenosti dokázal beze zbytku uplatnit při praktickém výkonu služby a nikdy nepatřil do skupiny verbálních všeználků, pro které je osobní prospěch tou nejvyšší metou. Zdá se, že ani jeho způsob řízení a logického uvažování, nebyl nijak zásadně deformován teoretickými poučkami o čistotě procesů, dodržování rolí a podobnými konjunkturálními výdobytky, které se dle našeho názoru, příliš neslučují s činností ozbrojeného sboru. Nevymezuje se vůči svým předchůdcům tím, že všechno funkční je třeba nejprve zničit a na těchto troskách pak vystavět svoji kariéru pod heslem „Pětiletku splníme i kdyby na chleba nebylo“. Svoje schopnosti potvrdil mimo jiné ve funkcích zástupce ředitele a poté ředitele bývalého CÚ v Ústí nad Orlicí, naposledy pak ve funkci zástupce ředitele CÚ pro Královéhradecký kraj, která mu nebyla darována, ale byl do ní ustanoven na základě řádného výběrového řízení.

     Také pro Východočeský klub celních veteránů je jmenování kolegy Františka Haláse dobrou zprávou. Vždy si vážil našich aktivit, připomínajících historii i současnost celnické profese a v rámci možností nám pomáhal.

     Popřejme mu v nové funkci, aby ho příliš nezměnila ani po pracovní, ani po osobní stránce a zejména, aby si uměl správně vybrat své nejbližší spolupracovníky.

     K tomu mu budiž nápomocni sám Merkur, sv. Matouš i pan generální ředitel.

 

           Rada Východočeského klubu celních veteránů

znak.jpg

http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/aktuality/Stranky/ustanoveni-reditele-celniho-uradu-pro-kralovehradecky-kraj.aspx