Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní tábor mladých hasičů SDH Těchonín 11. - 14.08.2022

19. 8. 2022

  Dětský tábor hasičů
   Ve dnech 11.8. – 22.8. 2022 jsme, již potřetí, zorganizovali ve spolupráci se SDH Těchonín, letní dětský tábor pro mladé členy SDH. Využili jsme opět areál bývalého Oddělení Finanční stráže v Prostřední Lipce, kde má náš klub sídlo. Stejně,  jako v předchozích létech, jsme pro děti připravili venkovní přístřešky s lavicemi a stoly, pod kterými probíhalo po celou dobu stravování účastníků. Přístřešky byly využity i pro aktivity účastníků LDT, tomuto řešení přálo také velmi pěkné počasí.
  Po čtvrtečním odpoledním příjezdu, ubytování a večeři, začali účastníci plnit první body připraveného programu, který v pátek pokračoval celodenním výstupem na Klepáč. V sobotu probíhaly po celý den různé hry a soutěže na Prostřední Lipce, které pokračovaly i během nedělního dopoledne. Na závěr nedělního programu proběhlo vyhodnocení a ocenění účastníků tábora. Po výborném obědě, ke kterému se podával smažený kuřecí řízek s bramborovou kaší, se s námi účastníci tábora rozloučili a odjeli domů.
  Znovu se potvrdilo, že zázemí na Prostřední Lipce je ideální pro tento typ aktivit v přírodě. Všichni účastníci si také pochvalovali výbornou stravu, na jejíž přípravě se podíleli  kuchařka paní Molková, Polda Kelnar a naše nová příznivkyně Jarča Synková, která několik desítek let pracovala jako celní deklarantka na železničním hraničním přechodu Lichkov – Międzylesie. Členové VKCV Míla Brandejs, Jirka Novoselský a Láďa Brůha, zajišťovali veškeré další potřebné práce. S vedoucími LDT jsme se dohodli, že na podzim proběhne jednání o další spolupráci, která bude závislá především na finančních prostředcích. Zároveň jsme jim tlumočili náš obdiv za činnost, kterou výhradně ve svém volném čase, pro děti dělají.
   V průběhu LDT  jsme, kromě jiného, provedli úklid a inventuru v našich skladovacích prostorách. Kolega Jirka Novoselský realizoval, ve vysoké kvalitě, broušení a nátěry dveří u naší skladovací buňky. Po posouzení radou VKCV jsme rozhodli, že kromě pochvaly, vystavíme na jeho dílo osvědčení kvality VKCV – ISO 2022. Naši spokojenost mírně narušily pouze vysoké ceny nátěrových hmot, na jejichž pořízení si, ostatně jako na všechno, musíme vydělat.
  Na závěr je třeba poděkovat všem členům a příznivcům našeho klubu, kteří se na zajištění dětského tábora podíleli a přispěli tak k dobrému jménu VKCV.
Ladislav Brůha, místopředseda VKCV