Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolegyně Šoková odchází do důchodu

12. 2. 2015

Kolegyně Maruška Šoková odchází do důchodu

   Dne 28. února 2015 končí pracovní působení v CS členka Východočeského klubu celních veteránů paní Marie Šoková. Všichni, či spíše drtivá většina těch, kdo se s ní dlouhá léta pracovně setkávali na Oblastním celním úřadě a poté Celním úřadě v Králíkách, nebo později na Celním úřadě v Ústí nad Orlicí a naposledy na podivném organizačním novotvaru  CS, zvaném územní pracoviště v České Třebové, ji poznali jako obětavou a svědomitou pracovnici, bezvadnou kolegyni a kamarádku. Na rozdíl od mnohých nebyla nikdy přesvědčena o své neomylnosti, uměla uznat chybu a přijmout odpovědnost. Přestože byla zařazena na místě v kategorii ATZ, může být svojí loajalitou a profesní sounáležitostí s CS vzorem mnohým, kteří požívají výsad plynoucích ze služebního poměru.

   Kromě spolehlivého plnění pracovních povinností se podílela ve svém volném čase na všech akcích organizovaných v územním obvodu bývalého CÚ Ústí nad Orlicí. Její starostlivost, obětavost a ochotu, tak poznali např. účastníci dvanácti ročníků sportovních her, nespočtu celnických plesů, setkání celníků na Horní Lipce, vzpomínkové akce Cihelna, celnických oslav státního svátku 28. října a mnoha dalších. Spolu s Ivetou Maixnerovou vytvořily na všech těchto akcích nerozlučnou dvojici.  Patřila od vzniku našeho klubu mezi jeho aktivní podporovatele a v září 2012 byla přijata za řádného člena. Na výroční členské schůzi 17. ledna 2015 byla zvolena do rady VKCV a to je pro další činnost klubu velkým přínosem.

   Poděkujme tedy kolegyni Šokové jak za práci ve prospěch CS, tak také za práci ve prospěch účastníků všech výše uvedených akcí. Náš veteránský klub jí děkuje za dosavadní práci na klubové úrovni a těšíme se na její pokračování. Tak Tě Maruško vítáme  mezi těmi úplně dospělými a uděláme vše pro to, aby se Ti mezi námi líbilo. Vzhledem k tomu, že odchod do důchodu se u kolegyně Šokové téměř kryje s významným životním jubileem, přejeme do dalších let také hodně zdraví a spokojenosti, k čemuž se členové VKCV budou snažit přispět.


Kolegové a kamarádi
z Východočeského klubu celních veteránů