Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finanční příspěvek Základní škole Králíky - 5.10.2016

9. 10. 2016

Finanční příspěvek žákům ZŠ Králíky

     Východočeský klub celních veteránů má své sídlo v historické budově prvorepublikového oddělení Finanční stráže Prostřední Lipka, ve které po roce 1990 bylo také sídlo Celní stanice Horní Lipka. Prostřední i Horní Lipka jsou částmi města Králíky, se kterým náš klub dlouhodobě spolupracuje. Většina akcí pořádaných VKCV je realizována na Králicku, které bylo vždy také regionem celnickým.

     Proto, když se na nás obrátili zástupci Základní školy v Králíkách se žádostí o finanční podporu pro žáky této školy, rozhodli jsme se pomoci. Žáci základní školy dostali nabídku na účast na jazykovém vzdělávacím pobytu v Soči. Tomu předcházelo jejich velmi dobré umístění v recitační soutěži v ruském jazyce v Miláně.

     Dne 5. října 2016 předali zástupci VKCV Marie Šoková a Ladislav Brůha na Horní Lipce řediteli ZŠ Mgr. Vlastimilu Kubíčkovi  finanční dar ve výši 5.000,- Kč. V diskuzi zavzpomínali na studentská léta a seznámili pana ředitele s historií a náplní činnosti našeho veteránského klubu. Na závěr popřáli účastníkům vzdělávacího pobytu jeho úspěšné absolvování.

                                           Za radu VKCV
                                           Ladislav Brůha, místopředseda