Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyřicet let nohejbalu v Náchodě - květen 2014

31. 5. 2014

Veteránské ohlédnutí za nohejbalovým Náchodem

   Ve dnech 16. – 17. května 201 proběhlo v Náchodě 40. Mistrovství Celní správy v nohejbalu. Prvnímu oficiálnímu ročníku této sportovní akce, který se konal v roce 1975, předcházely v letech 1973 a 1974 dva nulté ročníky, které byly svým způsobem ročníky zkušebními. Protože toto ohlédnutí je veteránské, dovolím si připomenout, že v roce 1973 nastoupilo k turnaji šest  družstev, mezi nimi i CÚ Náchod v sestavě Hošek, Pavlíček, Slanina a CÚ Králíky v sestavě Novotný, Bouška, Brůha, což stvrzují i dobové fotografie. Mezi pořadateli byli kolegové Mach, Macoun a další. Někteří z nich se objevili mezi aktivními účastníky nebo mezi pořadateli i v letošním ročníku.

      Východočeský klub celních veteránů byl mezi pořadateli zastoupen kolegy Machem a Morávkem. V průběhu 42 roků se na náchodských kurtech vystřídaly stovky hráčů nohejbalu z českých zemí i ze Slovenska. Všichni účastníci se na tuto akci, která je příležitostí k vzájemnému setkávání a významně prohlubuje profesní sounáležitost a kolegialitu, velmi těší a do Náchoda se rádi vrací.

     Náš letošní veteránský tým ve složení Anděl, Kosek, Koder, Brůha měl věkový průměr 65 roků. Přestože jsme v konečném pořadí uzavírali tabulku, tak se těšíme na účast v příštím roce, neboť naším cílem je především setkání s dobrými, a v řadě případů celoživotními kamarády.

     Chtěli bychom proto poděkovat všem náchodským pořadatelům, kteří se v průběhu dlouhých 42 roků na pořádání turnaje podíleli. Velmi si vážíme toho, že vedení CÚ pro Královéhradecký kraj ocenilo při zahájení turnaje Hanu Dědkovou, Otto Macha a Ivana Pavlíčka za jejich dlouholetou práci při organizování této  akce. Jako pamětník a dlouholetý účastník bych se jménem všech veteránů k tomuto ocenění chtěl připojit, poděkovat jim, popřát pevné zdraví, a za rok v Náchodě na shledanou.


                                                      Ladislav Brůha, člen rady VKCV