Jdi na obsah Jdi na menu
 


CIHELNA 2019

22. 8. 2019

VÝCHODOČESKÝ KLUB CELNÍCH VETERÁNŮ na CIHELNĚ 2019


 

 V pořadí již 22.ročník vojensko – historické vzpomínkové akce „ CIHELNA “ se uskutečnil ve dnech 16.8. – 17.8. v Králíkách. Hlavní historická ukázka, „Svoboda přichází přes Slezsko “, byla inspirována osvobozováním Ostravska Rudou armádou na jaře roku 1945. V dynamických ukázkách prezentovali svoji činnost zástupci dalších ozbrojených sborů. Celní správa ČR již několik roků seznamuje návštěvníky se svojí činností formou výstavky a ukázkami z výcviku služebních psů, které jsou mezi diváky velice populární. Snad se v budoucnu znovu dočkáme i dynamické ukázky v podání členů SON, která byla vždy dobře hodnocena..

 Východočeský klub celních veteránů, který je od roku 2011 nedílnou součástí pořadatelského týmu, stejně jako v minulých letech v rámci svých možností, podpořil účast příslušníků celní správy. Pro kolegy v činné službě jsme zajistili ubytování a stravování. Jsme rádi, že pozvání na Cihelnu 2019 přijal předseda Spolku histórie colníctva a Finančnej správy SR Tomáš Achs a naši přátelé z Klubu vojenské historie 1. Prapor SOS Třebechovice kterým jsme připravili potřebné zázemí a doprovázeli je během jejich pobytu.

    Stejně jako v předchozích letech zajišťoval VKCV občerstvení ve stanu pro hosty VIP a stánkový prodej pro veřejnost. Naše služby byly VIP hosty a zejména návštěvníky akce tradičně velmi dobře hodnoceny.

   Jako každý rok jsme využili Cihelny k řadě jednání s přítomnými představiteli samosprávy,členy pořadatelského štábu a zástupci dalších složek , podílejících se na organizaci akce. Vzhledem k tomu, že za AČR bylo již podruhé garantem akce Ředitelství Agentury logistiky Stará Boleslav, setkali jsme se opět s plk. Ing. Zdeňkem Kolomým, zástupcem ředitele agentury a velícím důstojníkem akce Cihelna 2019, který hodnotil spolupráci s VKCV velmi pozitivně. Pravidelné setkání s panem hejtmanem Martinem Netolickým, bylo tentokrát z důvodu zaneprázdněnosti pana hejtmana, velice krátké.

. Vlastní příprava zázemí VKCV na Cihelnu začala v úterý 13.8. a skončila odevzdáním a uskladněním věcí v úterý 20.8.,. Na zajištění akce se podílelo více jak 40 členů,příznivců a podporovatelů našeho klubu. Všem bez rozdílu patří naše poděkování, bez jejich podpory bychom se nemohli akce zúčastnit. Do nedělního úklidu materiálu se zapojili i někteří oficiální hosté. Oproti loňskému ročníku nám chybělo 9 členů pracovního týmu, které se však podařilo úspěšně nahradit. Máme radost, že většina z nich nám chce pomáhat i nadále. Díky jim, můžeme připravovat akce zaměřené na oblast profesní historie, které jsou finančně velmi náročné.

Definitivní tečkou za každým ročníkem Cihelny pak bývá její vyhodnocení, na kterém se sejdou zástupci všech zúčastněných složek. To ¨letošní by se mělo konat ve čtvrtek 3.10. na Prostřední Lipce a zajištěním byl pověřen náš klub.

Představitelé AČR předběžně potvrdili armádní angažmá i na 23. ročníku Cihelny v roce 2019. O účast bude mít zájem nepochybně i náš klub. Definitivní rozhodnutí učiní výroční členská schůze v únoru příštího roku. Na základě hodnocení od AČR a vedení Města Králíky, by vzájemná spolupráce mohla pokračovat i nadále. Těšíme se tedy na setkání na Cihelně 2020.


 

     Za radu VKCV Ladislav Brůha, místopředseda


 

Pomáhali nám:

Úterý 13.8 - Brandejs, Brůha,Kelnar

 

Středa 14.8.

Brůha,Štěpán Marek, Brandejs,Novoselský,Kelnar,Švéda,Šnýdrová, Šnýdr

 

Čtvrtek 15.8.

Brandejs,Brůha, Novoselský, Kelnar, Jireš, Šnýdr,Šnýdrová, Šoková, Mamula, Hornochová

 

Pátek 16.8.

Brandejs,Brůha, Kelnar, Švédová, Štěpánová, Steklá, Šnýdr, Šnýdrová, Šoková, Mamula, Hornochová, Maixnerová + 2, Halbrštát, Marešová, Jeníková, Bžoňková, Zischková, Kohlová, Nožková,Výprachtický, Brůnová Lída, Brůnová Lucie, Gabrisová, Molková, Žďárský

 

Sobota 17.8.

Brandejs, Brůha, Kelnar, Švédová, Štěpánová, Steklá, Šnýdr, Šnýdrová, Šoková, Mamula, Hornochová, Maixnerová + 4, Halbrštát, Marešová, Jeníková, Bžoňková, Zischková,Kohlová, Beran, Bartoš,Nožková,Výprachtický, Kulhánek, Kárník, Vacek, Šubert, Vraštil, Gabrisová, Molková, Brůnová Lída, Brůnová Lucie, Žďárský

 

Neděle 18.8

Brandejs, Brůha, Kelnar, Halbrštát, Vraštil, Benek, Šnýdr, Štol, Šnýdrová, Brůnová Lída, Brůnová Lucie, Gabrisová

 

Úterý 20.8.

Brandejs, Brůha

 

Děkujeme, neodcházejte , zůstaňte nám příznivě nakloněni i nadále „

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cihelna 2019