Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brněnská konference - 4. září 2015

8. 9. 2015

Brněnská konference  4.září 2015

     Členové rady Východočeského klubu celních veteránů z Horní Lipky kolegové Míla Brandejs a Jirka Panuš přijali pozvání občanského sdružení Československý legionář Brno (http://cslegionar.cz) a v pátek dne 4. září 2015 se zúčastnili konference k bezpečnostní situaci v Evropě a ve světě.

     Téma pozvání znělo: 7. Setkání členů asociací válečných veteránů regionu střední a východní Evropy a Fórum k tématice „ Současná bezpečnostní situace a její možné důsledky pro vývoj ve střední Evropě! “

     Vojáci misí OSN, bývalí vedoucí představitelé armády a také zahraniční hosté se na konferenci vyjadřovali k problémům Islámského státu, konfliktům na středním východě a následné masové imigraci z Lybie, Syrie a dalších zemí do Evropy.

     Zajímavé byly příspěvky zástupců Kurdů - národa, který v současnosti aktivně bojuje proti hrozbě islamizace světa, ale také čelí i útokům zejména Turecka; Kurdští zástupci Dr. Uzunoglu, bojovnice ženské kurdské armády paní Nisri, ředitel kurdského ústavu ve Francii a pan Mustafa Abdelsalah mluvili o touze Kurdů po demokracii a svobodě, o jejich zkušenostech z bojů s Islámským státem a o nebezpečích, která rozšiřování militantního islámu přináší nejen obyvatelům Evropy, ale celého světa.

     V podvečer byli pak účastníci konference přijati v reprezentační vile Love Beer hejtmanem jihomoravského kraje JUDr. Michalem Haškem.

     Navázali jsme nové kontakty se zástupci Čs. legionářů, zástupci armády a dalšími účastníky konference.

Bran, -pnš-

 

Náhledy fotografií ze složky Brněnská konference - 4. září 2015