Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. sportovní hry východočeských celníků na Horní Lipce - závěr a hodnocení

26. 6. 2016

14. ročník Sportovních her východočeských celníků

     Ve dnech 18. až 19. června 2016 se v bývalém areálu CS v Horní Lipce uskutečnil již  14. ročník  sportovních her, jejichž pořadatelem byl pošesté Východočeský klub celních veteránů. Od středy 15. června až do pátečních podvečerních hodin probíhala příprava akce, na  které se podíleli Míla Brandejs, Jirka Novoselský, Rosťa Bittner, Maruška Šoková, Franta Matoulek, Láďa Brůha, Jaromír Vacek, Franta Dostál, Jarda Kárník st., Evžen Malý, Lenka Gabrisová, Lída Brůnová a Zdeněk  Fišer.

     Zájem o účast na sportovních hrách se každý rok zvyšuje a tak organizátoři, kromě deseti přijatých družstev, museli další dva zájemce odmítnout. Soutěží se zúčastnila  družstva KC Orlicko, Povedená partička celníků, CÚ Hradec Králové, Izba celna Wroclaw, Východočeští celní a policejní veteráni, Krajánci  Pardubice, Vězeňská služba Mírov, Finanční úřad Pardubice, SPŠ chemická Pardubice a po delší odmlce také CÚ Pardubice .   

     V pátečním podvečeru začali přijíždět první účastníci her i členové pořadatelského týmu. Mezi prvními již tradičně polští kolegové, Povedená partička, FÚ Pardubice a postupně pak zástupci dalších týmů. Páteční večer tak strávilo v místě konání her více jak 60 účastníků, další více jak čtyři desítky pak dorazili v sobotu ráno. Generální zkoušku na sobotní vystoupení absolvovala také kapela KONTRABAND.

     Na rozdíl od minulého ročníku přivítalo účastníky slunečné  sobotní ráno a krásné počasí vydrželo až do ukončení her. Po dobré snídani všem zahrál celnický KONTRABAND a následoval nástup všech zúčastněných družstev ke slavnostnímu zahájení her. Účastníky, přivítal místopředseda VKCV, emeritní celní rada Ladislav Brůha  a  předal slovo hejtmanovi Pardubického kraje Martinovi Netolickému, který převzal záštitu nad letošním ročníkem her. Pan hejtman krátce seznámil účastníky s dalšími představami o rekonstrukci a využívání objektu, ocenil spolupráci s Východočeským klubem celních veteránů, popřál všem účastníkům příjemný pobyt na Horní Lipce  a hodně sportovních úspěchů. Poté předseda VKCV, emeritní celní rada  Bohumil Brandejs oficiálně zahájil sportovní hry. Vztyčení vlajky sportovních her již tradičně provedl Jarda Bárta za zvuků znělky v podání Libora Netušila.

     První disciplínou byly střelba ze vzduchovky, ve které ukázalo družstvo VS Mírov, že této disciplíně věnují v rámci služební přípravy potřebnou pozornost. Nejlepším střelcem však byl Petr IlIichman z družstva veteránů, které obsadilo v této soutěži druhé místo. Ukázalo se, že příslušníci ozbrojených sborů mají k této disciplíně vztah a ani celničtí veteráni netrpí, v souvislosti s účastí v této soutěži, žádnými  obavami z případné militarizace našeho klubu. V družstvu Krajánků si vyzkoušel svoji střeleckou dovednost i pan hejtman Netolický, který věnoval této akci téměř celé dopoledne. Jeho přítomnost jsme využili k diskuzi o další spolupráci mezi VKCV a Krajským úřadem.

     Po ukončení střelby byly rozehrány soutěže v odbíjené a stolním tenisu. V odbíjené zvítězilo družstvo FÚ Pardubice a stolní tenis vyhrálo družstvo veteránů. Nejlepším volejbalistou byl vyhlášen Tomáš Veselý z družstva VS Mírov a nejlepším stolním tenistou Ruda Vzorek z družstva veteránů. Po ukončení sobotního sportovního programu  následoval společenský večer za hudebního  doprovodu celnické kapely KONTRABAND.

 
     Po prodlouženém sobotním večeru, který se protáhl až do prvních nedělních hodin, se účastníci probudili do příjemného nedělního rána. Po vydatné snídani byla zahájena poslední disciplína her, kterou byla soutěž v nohejbalu. Vítězem se stalo družstvo Veteránů a nejlepším hráčem byl vyhlášen Jakub Bucher  z VS Mírov. Na dalších medailových místech se umístila družstva FÚ Pardubice a Vězeňské služby Mírov. Nejvšestrannějším sportovcem byl vyhlášen Miloslav Kopřiva z týmu Finančního úřadu Pardubice. Ve společném družstvu celních a policejních veteránů startovali členové VKCV Míla Brandejs, Láďa Brůha, Tomáš Pinkas, Franta Matoulek a celnickou komunitu zastupovali také Zdeněk Kosek, Jana Pinkasová, Roman Švéda, Ruda Vzorek a Martina Vzoreková.

     Kromě oficiálních disciplín proběhl v pátek a v sobotu také  šachový turnaj, kterého se zúčastnilo 9 hráčů a vítězem se stal Miroslav Novák z družstva VS Mírov, druhé místo obsadil Evžen Malý z družstva veteránů, který celý turnaj zabezpečoval, třetí místo patřilo Rosťovi Bittnerovi, který ač je členem VKCV, tak startoval za družstvo Krajského úřadu. Podrobné výsledky všech soutěží včetně diplomů, budou umístěny na našem webu www.vkcv.estranky.cz  pod odkazem  Informace ke sportovním hrám 2016.

     Součástí závěrečného ceremoniálu bylo také ocenění těch, bez nichž by se hry nemohly uskutečnit, tedy kuchařek, personálu ve stáncích, rozhodčích, údržbářů atd., kteří sklidili zcela oprávněně velké poděkování ve formě potlesku všech zúčastněných. Na přípravě a průběhu her se podílel téměř 40 osob, jejichž jména s rozpisem zajišťovaných činností tvoří přílohu tohoto článku. Mimořádné ocenění zaslouží  kolega Otta Mach za perfektní režii programu sportovních utkání a pečlivé zdokumentování a zpracování výsledků, Blanka Bžoňková zajišťující spolu s Danou Vágnerovou od pátku obsluhu v jídelně a také výčepní v nonstop stánku.

     Letošní již 14. ročník sportovních her byl tradičně zakončen sejmutím vlajky za zvuků fanfáry v podání Libora Netušila. Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a zejména těm, kteří pomohli hry připravit a podíleli se na zajištění jejich průběhu.

     Východočeský klub celních veteránů tak zahájil druhou pětiletku organizování sportovních her ve vlastní režii a úspěšně navázal na tradici, založenou bývalým CŘ Hradec Králové a realizovanou CÚ Ústí nad Orlicí.

     Vzhledem k plánované rekonstrukci hlavní budovy areálu, která by měla být zahájena do konce letošního roku, může dojít k posunutí termínu příštích her,  které se ale zcela jistě uskuteční.

A tak tedy nashledanou na

jubilejních
15. Sportovních hrách východočeských celníků
v roce 2017 na Horní Lipce.


                                      Za radu VKCV
                                      Ladislav Brůha, místopředseda v.r.


                                                   lipovy_listek.jpg


Personální zajištění 14. Sportovních her
na Horní Lipce ve dnech 17.6. – 19.6.2016

Příprava areálu, doprava materiálu:
15.6. – Matoulek,Brůha,Fišer,Vacek;
16.6. – Matoulek,Brůha, Štěpán, Fišer,Malý, Novoselský, Vacek,
          Brandejs, Dostál, Kárník st., Šoková;
17.6. – Bittner, Malý, Brandejs, Brůha, Vacek, Fišer;
          
Pohotovostní řidič od 15.6.
Matoulek;
   
Zdravotnické zabezpečení:
Matoulek;
 
Ubytovací,stravovací a finanční administrativa:
Šoková, Brůha;

Slavnostní zahájení a ukončení her:
Daniel, Netušil - ozvučení areálu, hudební doprovod ceremoniálů;

Výsledková část, obsazování kurtů,tabulky,diplomy,dokumentace, příprava a vyhlášení výsledků:
Mach, Brůha, Pinkas, Hornochová, Panuš (foto);

Zabezpečení  střelecké soutěže: 18.6. od 8.00
CÚ Hradec Králové – mjr. Švéda;

Údržba sportovišť během turnaje:
Michalčák, Malý -  volejbalový a nohejbalový kurt;

Kuchyně 17. – 19.6.
Brůnová L., Gabrisová, Maixnerová, Šoková;

Obsluha jídelna od 17.6.: Bžoňková,Vágnerová;
Vařené a studené pokrmy,káva,čaj,alko,nealko – buňka:   
17. – 19.6.  – Žďárský, Žďárská, Nožková;
 
Výčep Nonstop u udírny - pivo, kolča 18.6. od 8.00
Bárta, Kárník ml., Moravec;

Grilování 18.6. od 12.00
Halbrštát;

Technické zabezpečení, zásobování, údržba areálu:
Fišer;

Hudební produkce:
Kontraband – Adámek, Daniel, Nosek,Vraštil, Netušil, Mužík;
Pátek   17.6.   – generální nácvik od 19.00 do 22.00
Sobota 18.6.   – ranní koncert  od 7.45 do 8.30
-    velká noční hudba od 19.30
Neděle     -  od 15.00 odpolední matiné do vyhlášení výsledků

Rozhodčí – Souček, Kyllar, Vzorekovi;

Úklid areálu,odvoz materiálu:
Neděle 19.6. – Fišer, Brůnová, Gabrisová, Brůha, Kárník ml.
                  Šoková, Maixnerová, Matoulek, Brandejs;
Pondělí 20.6. – Fišer, Brůha, Vacek, Šoková;

                                          Za organizační výbor SH
                                          Ladislav Brůha v.r.