Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. setkání celníků na HL - září 2016

16. 7. 2016

Východočeský klub celních veteránů
Horní Lipka č.p. 16    561 69 Králíky

Informace

 

 

    Vážené kolegyně,
       Vážení kolegové,

 

       Východočeský klub celních veteránů, v souladu se schváleným  plánem činnosti na rok 2016, připravuje

 

10. SETKÁNÍ CELNÍKŮ NA HORNÍ LIPCE
VE DNECH 23. – 25. září 2016

     Tato akce vznikla v roce 2004 pod názvem „ Hraničář “ a původním záměrem pořadatelů bylo umožnit setkávání českých a polských celníků, kteří společně vykonávali službu na hraničních přechodech. Pořadatelé se postupně rozhodli umožnit účast všem zájemcům o tuto akci a v současné době neexistují pro současné i bývalé zaměstnance CS žádná omezení z hlediska účasti. Kromě toho zveme také další hosty, kteří spolupracují s naším klubem a pomáhají nám v naší činnosti.

  Kromě tradičních součástí programu, kterými jsou účast na vzpomínkové slavnosti ve Vrchní Orlicí a výstup na některý z  horských vrcholů v masivu Králického Sněžníku, jsme letos rozšířili  program o páteční  prohlídku závodu IVECO ve Vysokém Mýtě.

    Páteční termín (23.09.2016) jsme po dohodě s vedením firmy zvolili proto, aby účastnicí prohlídky mohli zhlédnout výrobu autobusů v plném rozsahu. Počet účastníků této prohlídky je vázán kapacitou autobusu, která bude naplňována v pořadí podle došlých přihlášek.

    V rámci sobotního (24.09.2016) dopoledního programu se uskuteční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů, ostatní účastníci si zvolí program dle vlastního uvážení. Sobotní odpoledne jsme vyhradili pro výlet do nedaleké obce Kamieńczyk na území PR. V obci je velmi zachovalý dřevěný kostelík a po prohlídce obce se zastavíme na zdejší rybárně, abychom ochutnali rybí speciality. Páteční a sobotní večer je  vyhrazen pro tradiční posezení u táboráku za doprovodu celnické kapely KONTRABAND.

     Tradiční nedělní (25.09.2016) program – vzpomínková akce u pomníku dozorce FS Josefa Navrátila a zádušní mše za padlé příslušníky FS v kostele na Vrchní Orlici je rozšířen o druhou  vzpomínkovou akci u pomníčku respicienta Finanční stráže Františka Kabrhela pod Kašparovou chatou na vrchu Adam. Náš klub nechal zhotovit novou pamětní desku a zajistil přemístění pomníčku tak, aby nedocházelo k jeho poškozování zejména při zimní údržbě přilehlé silnice.

  Vzhledem k tomu, že podle zájmu o účast na tomto setkání musí pořadatelé v dostatečném předstihu zajistit ubytování a zejména  dopravu, zveřejňujeme tuto informaci již nyní. Doprava na všechny plánované akce bude zajištěna autobusem, jízdní řád bude vypracován na základě došlých přihlášek.  Dovolujeme si požádat všechny případné zájemce o účast na této akci, aby nám přihlášku, která je součástí této informace,  zaslali co nejdříve nejpozději však do 10. září 2016.

  Občerstvení a stravování bude od zahájení  až do ukončení akce zajištěno v areálu CS na Horní Lipce, kde bude také až do vyčerpání kapacity zajištěno pro účastníky setkání ubytování a to v pořadí podle data doručení přihlášky. Za ubytování na Horní Lipce bude vybírán poplatek 60,- Kč za jednu noc. Po vyčerpání kapacity objektu jsme připraveni zajistit ubytování v některém z blízkých penzionů.

      Na základě připomínek účastníků, se pořadatelé rozhodli upravit program tak, aby byla možnost zvolit si účast na akci podle svého uvážení.  Záleží pouze na účastnících, kterou akci si vyberou.

 

     Přihlášky či dotazy směřujte na místopředsedu VKCV p. Ladislava Brůhu, který je garantem této akce. Kontakt  l.bruha@centrum.cz , tel. 603 598 891,  preferujeme dotazy mailem.

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA KE STAŽENÍ ZDE - DOC.

                                                           Rada  VKCV v.r.